Intervjuer om påvebesöket

Nu har vi lagt ut några intervjuer från påve Franciskus´ Sverigebesök den 31 oktober och 1 november. De finns på vår You Tubekanal .

Detta är en liten, liten försmak av vad vi kan göra om vi bara får in medel för att köpa in utrustning och hyra lokal etc. Vi vill distribuera valda program från EWTN med svensk text. Vi vill producera egna dokumentärer, samtalsprogram och intervjuer. Vi vill sända den heliga Mässan, påskliturgin, rosenkransvallfärder och konserter. Tillkommer att vi har tillgång till dokumentärer och nyheter från tio katolska TV-stationer i Europa. Information som annars aldrig skulle komma någon till del i vår diaspora. Helt nyligen fick vi rättigheten att visa  en utmärkt dokumentär om kyrkans kris på Irland, producerad av Lux TV i Bratislava. Detta är bara ett exempel på vilka dörrar som kan öppnas – om bara medel kan inkomma. Andra, betydligt fattigare länder har klarat detta; Ukraina till exempel startade katolsk TV på bara tio månader. Idag finns de i ett 2o-tal städer på kabel-TV och utgör en medlande faktor i ett land som befinner sig i krig.

Idag, ett år efter stödföreningens grundande,  saknar vi allt, utom den goda viljan och ett stort internationellt nätverk av likasinnade. Till påvebesöket fick vi låna utrustning av en välvillig videoproducent, och alla personinsatser var ideella.

Bankgironummer: 872-2704.